FESTA DEL 50è ANIVERSARI DE L’ASSOCIACIÓ MONTSENY GUILLERIES

 

El passat 10 de novembre, l’Associació Montseny Guilleries d’Arbúcies, va commemorar el seu 50è aniversari amb un acte a les instal·lacions de l’entitat, que va aplegar prop de 200 persones, entre famílies, persones ateses, treballadors, voluntaris, amics i ciutadania.

 

L’Associació Montseny Guilleries és una entitat d’iniciativa social i sense afany de lucre que  treballa des del 1968 per a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de La Selva Interior i el Baix Montseny, i que actualment dona servei a 40 persones en els serveis de Centre Especial de Treball,  Centre Ocupacional i 2 llars residències, amb capacitat per a 21 residents.

 

La festa va comptar amb la presència de l’Hble Sr. Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, el Sr. Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies, l’Il·lm vicepresident primer de la Diputació de Girona, Sr. Fermí Santamaria, l’Il·lm Sr. Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies i l’Il·lm Sr. Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari.

 

Es va iniciar l’acte amb unes portes obertes a les instal·lacions que acollia una exposició fotogràfica dels 50 anys d’història de l’entitat.

L’acte, va donar veu a tothom, i va comptar amb moments molt emotius com el parlament de la Montse Ball·llosera, filla del primer president de l’entitat, que va fer memòria dels inicis d’aquest projecte social.

 

La part central de la festa va comptar amb una acció conjunta per part de representants dels treballadors, famílies, persones ateses, voluntaris, junta directiva i administració pública, que amb el lema “TOTS JUNTS FEM ASSOCIACIÓ”, i amb unes peces d’engranatge col·locades en un panell, es va voler transmetre la idea de que totes les parts són importants i necessàries per fer funcionar l’engranatge que és una entitat social. El Conseller de  Treball i Afers Socials i Famílies, el Sr.Chakir el Homrari, va ser l’encarregat de col·locar la última peça i va demanar a la resta d’autoritats presents, que pugessin a l’escenari ja que tots són part de l’administració pública. Un cop les peces col·locades, tots junts, van posar en funcionament el sistema, transmetent així la idea que el treball en equip és el que ens fa moure, evolucionar i avançar.

 

La música tampoc hi va faltar, les cançons del Duet Amalgama, el Cor de Veu Blanques Lutiana i els New Serafins van amenitzar l’acte, sense oblidar la presència dels Gegants d’Arbúcies, col·laborant tots ells, desinteressadament, a la festa.

Per finalitzar amb la celebració, i després de la bufada tradicional del pastís d’aniversari, hi va haver un vermut per a tots els assistents.

Aquest acte va ser el tret de sortida d’un seguit d’accions commemoratives d’aquests 50 d’història  que s’allargaran fins a finals de 2019.

La Festa en imatges: